Ciorba de salata

de nadia in Supe/Ciorbe, 17 Mar 2010 | 3680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg frunze de salata
  • - o bucatica de slanina afumata
  • - 250 g iaurt sau lapte acru
  • - smantana
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 6 oua
  • - suc de lamaie sau helas
  • - marar
  • - 2 linguri de faina
  • - o canita mica cu orez
  • - sare
  • - piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime
Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa ,sare si mararul tocat marunt ,si se lasa sa fiarba cam 15 minute.

Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat ,iaurtul,zeama de lamaie si 2-3 polonice de apa in care fierbe salata.Se pune in oala amestecand mereu , se adauga orezul si se lasa sa dea cateva clocote. La urma punem ouale unul cate unul ,lasand sa cada prima data albusul si pe urma galbenusul (ca si cand separam albusul de galbenus) .Dregem gustul cu sare ,piper,suc de lamaie si smantana si mai lasam 10 minute la foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadia 1

18.03.2010, 10:14

Pofta buna Teo

lia maria 1

18.03.2010, 19:18

un deliciu mie imi place tare mult ciorbica asta

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:17

super buna, si eu o fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde